Előfizetői tartalom

Sorra mehetnek csődbe a légitársaságok

Portfolio
Rosszul indult az év a légiközlekedési szektorban, a Spainair és a Malév csődje után arról érkeztek hírek, hogy leállhat a bmi és a Kingfisher Airlines is komoly bajban van. A Dubai központú Emirates légitársaság elnöke szerint még több légitársaság mehet csődbe idén, miután az üzemanyag drágulása és a gazdasági lassulás nyomás alá helyezi a profitokat.

A Dubai központú légitársaság, az Emirates elnöke, Tim Clark szerint csődök sorozata jöhet a légiközlekedési szektorban, az elkövetkezendő néhány hónapban komoly bajba kerülhet az iparág a gazdasági lassulás és az emelkedő üzemanyagárak miatt. Az Emirates esetén a működési költségek 45%-át teszi ki az üzemanyag és a március végén 1,7 milliárd dollárral emelkedhetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés