Előfizetői tartalom

Ilyen lesz a jövő Nokiája?

Portfolio
Csökkentek a negyedik negyedévben a Nokia bevételei a folytatódó tevékenységekből - derül ki a társaság negyedik negyedéves gyorsjelentéséből. A működési eredmény 40%-kal zuhant, a cég készpénzállománya pedig a felére csökkent. Viszont a veszteséges mobilgyártás nélkül legalább profitot tudott termelni a cég. A Nokia részvényei 6,5%-os mínuszban is jártak, most 3,5%-os esésnél tartanak. A gyorsjelentés főbb pontjai: A mobilgyártás eladása után a hálózati eszközök gyártása és a navigációs üzletágak maradnak meg a Nokiánál. A folytatódó tevékenységek bevételei (vagyis a mobilgyártás nélkül) 21%-kal estek év/év alapon. Viszont így nyereséges tud lenni a cég, hiszen nem nehezednek a mobilgyártás veszteségei az eredményekre. Eredményszinten 20%-os visszaeséseket könyvelt el a Nokia, az egyszeri tételek nélkül közel 40%-kal esett a működési eredmény. A készpénzállomány lefeleződött az NSN felvásárlása miatt 2012 negyedik negyedévéhez képest, viszont a mobilgyártó részlegért többmilliárd eurót kap majd a Nokia. Az NSN bevételei elmaradtak az elemzői konszenzustól, a navigációs üzletág bevételei viszont a vártnak megfelelően alakultak.

Hálózati eszközöket gyártó cég lesz a Nokia Közzétette negyedik negyedéves számait a Nokia, amely már tekintettel arra, hogy folyamatban van a mobilgyártó részleg értékesítése, csak a tranzakció lezárását követően megmaradó üzletágak számait tartalmazza. Gyakorlatilag hálózati eszközöket gyártó cégé válik az egykori mobilipari óriás, az NSN (Nokia Solution...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés