Előfizetői tartalom

Retteghet a Nokia? Sorra érkeznek az intő jelek

Portfolio
Az új készülékeknek köszönhetően az első negyedévhez képest a bevételek és a profit szintjén is növekedéséről számolt be a tajvani okostelefon-gyártó, a HTC ma reggel, amikor közölte előzetes második negyedéves számait. Bár az első negyedévi, rekordalacsony nyereség után hatalmas növekedést jelent a második negyedévi eredmény, ugyanakkor az elemzői várakozásokhoz képest így is csalódást okozott a társaság. Nem a HTC az egyetlen, amely negatív meglepetést okozott ma reggel, a Samsung hasonlóképpen az elemzői konszenzustól elmaradó nyereségről számolt be. Ez intő jel az okostelefon-gyártókra nézve a közelgő jelentési szezon tükrében, amit a nagy telefongyártók közül a Nokia kezd meg két hét múlva. Az okostelefon-gyártókat az értékesítések lassulása, a profit marginok romlása és az erős verseny fenyegeti.

Csalódást keltő eredmények a HTC-től A Samsunghoz hasonlóan a HTC is közzétette ma reggel előzetes számait a második negyedévre és akárcsak a dél-koreai versenytárs, a HTC is csalódást keltő eredményről számolt be. Még úgy is, hogy az első negyedévhez képest jelentős növekedést ért el a társaság mind a bevételek, mind pedig a nettó eredmény szintjén, köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés