Előfizetői tartalom

Tombol a pánik - Mennyire olcsók most a részvények?

Portfolio
Az elmúlt napok/hetek pánikszerű tőzsdei zuhanásait látva a befektetőkben megfogalmazódhat a kérdés, hogy vajon mennyire olcsók most a részvénypiacok. Vizsgálódásaink azt mutatják, hogy mind a fejlett piacokon, mind a régióban jelentősen csökkentek a 12 havi előretekintő P/E ráták, miután a tetemes árfolyameséseket az EPS-várakozások stagnálása, vagy esetenként enyhe visszaesése kísérte. Az árazások historikus viszonylatban többéves mélyponton vannak, a legtöbb indexnél 20%, vagy efeletti diszkont mutatkozik a hosszú távú átlagos értékeltséghez képest. Amennyiben a növekedési kilátásokat is figyelembe vesszük, a fontosabb fejlett piacok közül a francia és a brit, a régióban pedig az orosz és a magyar piac tekinthető alulárazottnak.

Fejlett piacok Folytatódik a pánik a részvénypiacokon, tegnap az S&P 500 index minden idők ötödik legnagyobb esését szenvedte el pontban számítva. Ez pedig azt jelenti, hogy a benchmark már 18%-kal van a májusi lokális csúcs alatt. Közel van tehát a medve piac, melyről hivatalosan akkor beszélünk, ha a csúcshoz képest legalább 20%-os esés tapasztalható. Több nyugat-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés