Előfizetői tartalom

Túllőhetnek a célon az olajpiac urai - Meddig tart az olaj szárnyalása?

Portfolio
Bár az olaj idei várható árfolyammozgásaira vonatkozó előrejelzések inkább óvatos megközelítést tükröznek, ugyanakkor mind több jel utal arra, hogy tovább folytatódhat az energiahordozó drágulása. Miközben a Kőolaj-exportáló Szervezetek Szövetsége (OPEC) szerint a globális olajpiacot továbbra is túlkínálat jellemzi, a finomított termékek tartalékainak alakulása, az alapkezelők pozíciói, a határidős árfolyamok vagy éppen a piac elmúlt hetekben a geopolitikai történésekre mutatott reakciója a további áremelkedésre vonatkozó figyelmeztetésként értékelhető.

Túllőhetnek a célon az olajpiac urai - Meddig tart az olaj szárnyalása?Csütörtökön és pénteken ugyan többnyire stagnált az olaj árfolyama azt követően, hogy szerdán több mint hároméves csúcsot ért el, de egyáltalán nem kizárt, hogy az energiahordozó tovább javítja a 2012 óta amúgy is legjobb idei évkezdetét. A további emelkedésre utal ugyanis a geopolitikai kockázatokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés