Előfizetői tartalom

Vajon mit hoz az év második fele a tőzsdéken?

Portfolio
Az év felénél járunk, és a több mint egy hónapja tartó korrekció ellenére az amerikai részvénypiacok január óta mutatott teljesítménye így is pozitív, erre egyébként az elmúlt 4 évben most először került sor - írja a Marketwatch publicistája, Mark Hulbert. A szakértő megvizsgálta, hogy a Dow Jones index esetében év első felének teljesítménye milyen indikációt adhat az elkövetkező hónapokra vonatkozóan, azonban úgy találta, hogy az első és második féléves eredmények között nincs szignifikáns kapcsolat. ez persze nem meglepő, ismerve a hatékony piacok elméletét.

Bár a részvénypiacokon több mint egy hónapja korrekció zajlik, az év eleje óta mutatott teljesítmény lényegében megfelel a historikus átlagnak, ugyanis még a tegnapi záróárral is évesítve 10%-os emelkedés adódik. Ez még önmagában nem mond sokat, azt persze nem szabad elfelejteni, hogy az elmúlt négy évből ez az első, amikor már az év felénél pozitív teljesítményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés