Előfizetői tartalom

Varga elgáncsolta a Duna House-t

Nagy csapást mér egy kedden benyújtott törvényjavaslat a közvetítőcégekre, és mivel a most tőzsdére készülő Duna House üzleti modelljének egyik legfontosabb lába a pénzügyi szolgáltatások közvetítése, a céget is érzékenyen érinti a változás. Számításaink szerint a jogszabálytervezet miatti változás a DH összes bevételének közel ötödét, adózott eredményének pedig közel 27 százalékát viheti el.

Felfüggesztették a jegyzéstA kedden benyújtott törvényjavaslat a hitelközvetítőket is alaposan érinti, többek között egy EU-s irányelvet ültet át a magyar jogba. Fontos kitételnek tűnik, hogy a jelzáloghitelek közvetítői díja nem haladhatja meg a folyósított tőketartozás 2 százalékát a piacon szokásos 2,5-3,5 százalékkal szemben. Ez a változás a Duna House-t is érzékenyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés