Előfizetői tartalom

Amerika hamarosan büntetheti a kínai napelemgyártókat

Portfolio
Előzetes döntést hozott a kínai napelem-exportot vizsgáló amerikai bizottság. A bizottság megállapítása szerint valós alapjai lehetnek annak, hogy a kínai napelemgyártó társaságok tiltott állami támogatásban részesülnek, illetve termékeiket dömpingáron értékesítik az amerikai piacon. Amennyiben a kínai gyártókat elmarasztaló döntés születik majd, akkor a megállapított büntetővámokat december 2-ig visszamenően meg kell majd fizetni.

A Tribune-Review írása szerint az előzetes megállapításnak még nincsenek közvetlen jogi következményei, és az elemzők többsége szerint még korai lenne bármilyen messzemenő következtetést levonni belőle. A döntés ettől függetlenül alátámasztja az amerikai napelemgyártók azon korábbi felvetéseit, miszerint a kínai piaci szereplők, beszállítók nem tiszta eszközökkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés