Előfizetői tartalom

Európa megelégelte Kanada megújuló-politikáját

Portfolio
Hivatalos eljárást kezdeményezett a Világkereskedelmi Szervezetnél (WTO) az Európai Unió Kanadával szemben, mert az európai álláspont szerint az észak-amerikai ország Ontario tartományában bevezetett megújuló energia támogatási rendszer előnyben részesíti a kanadai gyártmányokat alkalmazó projekteket - számol be a BusinessGreen.

Az Európai Bizottság formális eljárást kezdeményezett a WTO-nál Kanadával szemben, mert az ország egyik tartományában bevezetett megújuló támogatási rendszer nyíltan magasabb támogatást biztosít azon projektek számár, amelyek kanadai berendezéseket használnak. Az EB álláspontja szerint az ehhez hasonló protekcionista lépések gátolják a szabad kereskedelmet, és ezzel hátrányban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés