Előfizetői tartalom

Mi kell a hazai szélenergetikai gépgyártás fejlődéséhez?

Portfolio
A Magyar Szélenergia Ipari Társaság (MSZIT) álláspontja szerint a szélerőművek globális piacára már most is számos alkatrészgyártás és beszállítás történik Magyarországról, mely háttéripart tovább erősíthetné a nemzetközi igények növekedésén túl a belföldi kereslet erősödése. A Magyarországon telepített szélerőművekben 25 - 30 százalékos a hazai hozzáadott érték a tervezéstől a kivitelezésig, ami megegyezik a hazai energia-iparági átlaggal. A szakmai szervezet álláspontja szerint ahhoz, hogy a hazai gyártókapacitásokba történő befektetések bővülhessenek, már évi 100 MW-os kapacitásbővítés is elég lenne, amennyiben egy legalább középtávú fejlődési pályát vázolnának fel az iparág számára. A Portfolio.hu az Energia Hivatal elnökének egy tegnapi interjúban megjelent kijelentései kapcsán kérdezte meg az MSZIT-et a hazai szélenergetikai háttéripar helyzetéről.

Horváth Péter a Magyar Energia Hivatal elnöke egy tegnap megjelent interjúban úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint egy új szélpiaci tender meghirdetése során olyan komplex értékelési rendszert kell kialakítani, amely bizonyos ipartelepítési feltételeket is előír a beruházók számára. A cél az lenne, hogy a beruházók ne csak piacot vásároljanak, hanem hogy munkahelyeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés