FONTOS Mennyire drága a tankolás Magyarországon?
 
Előfizetői tartalom

Vártnál kisebb hiány a költségvetésben

Portfolio
Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya február végéig 341.3 milliárd forintot ért el. Február hónapban a hiány 122.7 milliárd forintban teljesült, ami a Pénzügyminisztérium előzetes becslésénél közel 50 mrd Ft-tal alacsonyabb. Az első két havi deficit az egész évre tervezett módosított hiány (az ESA'95 szerinti 4.6% pénzforgalmi megfelelője, ami 1,181 mrd Ft) 28.9%-át teszi ki. Januárban a hiány a "szokásos"-nál kb. 80 mrd Ft-tal volt magasabb.

A központi költségvetés egyenlege 72.8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak egyenlege pedig 56.5 milliárd forintos hiánnyal zárt. Az elkülönített állami pénzalapok egyenlege 6.6 milliárd forintos szufficitet mutat. A kiadások a várakozásoknál kedvezőbben alakultak , melyek közül a központi költségvetési szervek és a szakmai fejezeti kezelésű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés