Előfizetői tartalom

Az új tőkepiaci törvény újdonságai

Portfolio
Tegnap zárta le a parlament a tőkepiaci törvényjavaslat vitáját az Országházban. A végszavazásra várhatóan december 17-én kerül majd sor. Az új tőkepiaci törvény 2002 januárjától lép hatályba, mely az 1996-os Értékpapírtörvényt váltja majd le. Mivel a felvásárlási szabályokat már júliusban módosították, a törvény új elemként a tőzsdék, befektetési és árutőzsdei szolgáltatók ill. az elszámolóház tevékenységét szabályozza.

A korábbi szabályozáshoz képest a legfontosabb változás az, hogy a tőzsdéknek 2003 végéig rt.-vé kell alakulniuk. Az új társaságok azonban 2006-ig mentességet kaptak a társasági adó fizetése alól. A tőzsdében való tulajdonszerzés kritikus kérdésében a kormányzat nem engedett korábbi álláspontjából: 10%-nál nagyobb tulajdonrészt tőzsdében senki nem szerezhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés