Előfizetői tartalom

CIB: Visszaeső eredmény a várakozásaink alatti céltartalék képzés ellenére

Portfolio
A CIB Bank tegnap késő délután publikálta tavalyi eredményét, mely - ahogy az az év folyamán nyilvánosságra hozott időközi eredmények alapján várható volt - elmaradt az előző év szintjétől. Számunkra ugyanakkor meglepő volt, hogy a céltartalékok nem nőttek jelentős mértékben, a jelentős összegű értékvesztés visszaírások pedig kifejezetten segítették a tavalyi eredményt.

Dinamikus kamatbevétel, elmaradó nem kamatjellegű bevétel növekedés A CIB Bank adó előtti eredménye tavaly 10.5 mrd Ft lett, mely közel 12%-kal marad el a tavalyi eredmény szintjétől. A nettó kamatbevétel dinamikus mértékben, 25%-kal emelkedett, az ügyfél hitelek 13%-os emelkedésének köszönhetően. A bank jutalék- és díjbevételei azonban mindössze 11%-kal emelkedtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés