Előfizetői tartalom

Indul a Konzumbank privatizációja

Portfolio
Az ÁPV Rt. Igazgatósága határozott arról, hogy nyilvános, egyfordulós pályázatot ír ki a Konzumbank 99,6%-os tulajdonrésze értékesítésének tanácsadói feladataira. A tender kiírása az ÁPV Rt. és a Magyar Fejlesztési Bank Rt. között létrejövő bizományosi szerződés alapján kerül sor, amelyben a fejlesztési bank a privatizációs szervezetet bízza meg azzal, hogy a Konzumbank eladását bonyolítsa le. A tanácsadói pályázat hamarosan megjelenik két országos napilapban.

A kiválasztandó tanácsadó cég feladatkörébe tartozik, hogy alternatívákat dolgozzon ki arra vonatkozóan, hogy mekkora tulajdoni hányad és milyen struktúrában kerüljön értékesítésre, valamint, hogy a privatizáció során, szakmai vagy pénzügyi befektetők kapjanak szerepet. Az ÁPV Rt. célja a majdani tranzakcióval az, hogy a kedvező keresleti viszonyokat kihasználva maximalizálja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés