Előfizetői tartalom

Forrás: még tavasszal meglesz a csere

Portfolio
Patonai József, a Forrás Rt. elnök-vezérigazgatója szerint május 31-ig lezárulhat a Forrás Rt. részvény - kárpótlási jegy cseréje. Patonai szerint a részvénycserét nem hátráltatja különösebben az, hogy az utóbbi napokban változás állt be a forgalmazó személyében. A korábbi győztes K&H Bankkal ugyanis az ÁPV Rt. nem tudott megegyezni a forgalmazás feltételeinek részleteiről, így végül a Forrás részvények forgalombahozatalát a CA-IB fogja végezni.

A bevezetendő Forrás részvények egy része (4 mrd Ft összérték) osztalékelsőbbségi lesz, melyek után várhatóan névértékre vetítve 4-6% osztalékra lesznek jogosultak a részvényesek. E hét második felében nyújtja be egyébként a Forrás vezetése a cégbíróságnak a második apportban szereplő elemeket. Ebből kiderül, hogy pontosan milyen árfolyamon került át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés