Előfizetői tartalom

Kockázati tőke - strukturális változások, jövőkép az EU-csatlakozás tükrében

Portfolio
A hazai és regionális kockázati tőke világában otthonosan mozgó szakemberek ültek egy asztal köré a múlt héten a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület szervezésében. Az interaktív előadássorozat bevezetőjében a kockázati tőkealap létrehozásának legfontosabb vetületei kerültek terítékre, amelynek kapcsán a piaci környezet változása, az iparág trendszerű folyamatai szintén hangsúlyos szerepet kaptak. Írásunkban az általunk leglényegesebbnek ítélt három, egymással szorosan összekapcsolódó témakört emeljük ki, melyek a piaci szerkezet átalakulására, az exitlehetőségek módosulására és az EU-csatlakozás feltételezett hatásaira vonatkoznak.

A kockázati tőkepiac a világgazdaság változásaival összhangban jelentős átalakuláson megy keresztül, amelynek a piac szerkezetének módosulásában is éreztetnie kell hatását. Széphalmi Géza, az AIG-CET Capital Management regionális igazgatója a közép-európai kockázati tőkepiacon a szereplők megoszlását a befektethető összesített tőkeérték alapján egy rombusz alakjához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés