Előfizetői tartalom

Úton a BÁT-BÉT egyesülés!

Portfolio
Akik figyelik a BÁT szeptemberi részvénytársasággá alakulása óta lezajlott tulajdonosi átrendeződéseket, vélhetőleg nem esnek hanyatt a meglepetéstől olvasván a Budapesti Árutőzsde Rt. (BÁT) december 9-re összehívott rendkívüli közgyűlésének napirendi pontjait, melyek között megtalálható egyebek mellett a BÁT és a BÉT működése integrálásának elveiről hozandó döntés, egyértelművé téve azt, hogy a két tőzsde közös tulajdonosai - s különösen az utóbbi időben a BÁT-ban jelentős tulajdonrészt szerzett Arago Rt. és a részben Korányi G. Tamás által tulajdonolt BAÁL Kft. - a gyakorlatban is fel kívánják gyorsítani a két tőzsde korábban legfeljebb az elvek szintjén óvatos, homályos jövőképekben vizionált fuzionálási folyamatát.

A BÁT jövő hét keddi rendkívüli közgyűlésének napirendi pontjai a következők: 1. Személyi kérdések: igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok visszahívása, új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok választása 2. A Budapesti Árutőzsde tevékenységet lezáró beszámolójának elfogadása, valamint a végleges átalakulási vagyonmérleg elfogadása 3....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés