Előfizetői tartalom

Egekben az árfolyamok - meddig repül a REIT rakéta?

Portfolio
Újabb 12 hónap telt el, és az amerikai REIT-ek, azaz a real estate investment trustok sikere továbbra is töretlen volt, annak ellenére, hogy 2006 elején már számos szakértő a szegmens hanyatlását jósolta. Az újabb kiemelkedő év során a REIT-ek értékeltsége az amerikai részvénypiac legmagasabb szintjeire emelkedett, ami figyelmeztető jel lehet 2007-re nézve. Mindennek ellenére vannak, akik még mindig töretlenül bíznak a szegmens erejében.

A bölcsek köve: REIT. A REIT olyan ingatlanbefektetési részvénytársaságokat takar, amelyek eszközeiket szinte kizárólag jövedelemtermelési céllal vásárolt ingatlanokba fektetik. A REIT-ek kötelesek az ingatlanüzemeltetésből származó profitjuknak meghatározott részét a részvényesek számára osztalék formájában szétosztani, ezért cserébe viszont speciális adómentességeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés