Előfizetői tartalom

Bevásárolt a Yahoo-ban a dúsgazdag befektető - folytatódik a felvásárlási történet?

Portfolio
Piaci pletykák szerint jelentős részesedést vásárolt a dúsgazdag befektető, Carl Icahn a Yahoo-ban, ugyanis szavazati harcra készül a társaság július 3.-i közgyűlésén annak érdekében, hogy saját képviselőit bejuttassa a menedzsmentbe, amellyel a remények szerint nyomást tud gyakorolni a vezetőségre a felvásárlási történetben - írja a CNBC. A Microsoft ugyanis még február elején ajánlatot tett a cégre, de nem született megegyezés az akvizícióról, miután a Yahoo túlságosan alacsonynak találta az árat. Nem ez lenne az első eset, hogy Carl Icahn ilyen módon segédkezik egy felvásárlásban, például a tavalyi évben abban is nagy szerepet játszott, hogy az Oracle akvirálni tudta a BEA Systems-et. A hírre a Yahoo részvényei 5%-kal értékelődtek fel a tegnapi napon.

A CNBC meg nem nevezett forrásokra hivatkozva közzétette, hogy információi szerint Carl Icahn, a dúsgazdag befektető szavazati harcot készül vívni a Yahoo éves közgyűlésén. Carl Icahn nem kommentálta a híreszteléseket. Piaci pletykák szerint a befektető szignifikáns részesedést kezdett kiépíteni az internetes keresőóriásban, amely közel 50 millió részvényt jelenthet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés