Előfizetői tartalom

Savanyú a brutális OTP profit

168,8 milliárd forintos 3. negyedéves profitról számolt be ma az OTP Bank. A hitelintézet hatalmas eredménye a Garancia biztosító eladásán elért 121,4 milliárd forintos adózott eredménynek köszönhető. A pro forma adózott eredmény 50,1 milliárd forint lett, amely 10%-kal marad el az elemzői várakozásoktól. A menedzsment az éves eredményt 220 milliárd forint körülire prognosztizálja, amely szűk 50 milliárd forintos 4. negyedéves eredményt jelent. A Tier 1 ráta 11,4%-ra emelkedett.

1.5 hónapos időjárásjelentés - Kit érdekel?. Az OTP eredményét többféleképpen lehet értelmezni 1) A javíthatatlan optimisa Brutális számok. Igaz, hogy az éves eredmény nem lesz az eredeti menedzsmenttervnek megfelelő (10-11 milliárdos mínusz), de ilyen környezetben a 220 milliárd forint is nagyon szép. A portfólióminőség továbbra is jó, bár az OTP Core 3. negyedéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés