Előfizetői tartalom

Mi lesz a régiós bankokkal? - Megéri-e OTP részvényt venni?

Igazi rémálom eddig 2009 a régiós bankpapírok számára. Az árfolyamok zuhannak mint a kő, a befektetők a fundamentumokra kevés pillantást vetve minden adnak, amennyire bírnak. Eközben Európa és Kelet-Európa makrogazdasági kilátásairól egyre negatívabb vélemények látnak napvilágot. A régiós devizák zuhannak, Ukrajna az államcsőd szélén, a régió rendkívül sérülékeny, ráadásul a GDP csökkenése és devizagyengülés miatt a sokáig a régiós bankrendszer hajtóerejét adó FX hitelezés annak keresztjévé változott, sokan már a hitelportfóliók bukását várják. Kupleráj van itt a javából.

Nesze semmi, fogd meg jól. Nem működik az első kör A válság az elmúlt napokban különösen kifejlődött. A válság egyik legfontosabb eleme, hogy az első generációs bankmentő csomagok nem működnek, s a banktemető sztorinak még koránt sincs vége, az egész szektor egy fekete lyuk, ami csak nyelné a pénzt. A bankok nem hiteleznek, a portfóliók romlanak, a bankrendszer nem állt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés