Előfizetői tartalom

Kibabráltak a riválisok a legnagyobbal

Portfolio
Komoly kihívásokkal néz szembe a világ legnagyobb privátbanki szolgáltatója, a UBS a kiemelten fontos amerikai piacon, miután a két legfontosabb versenytársa, a Morgan Stanley és a Citigroup nemrégiben a wealth management üzletágaik egyesítéséről állapodott meg. A piacon megfigyelhető konszolidációs hullám miatt a svájci bank kénytelen lehet összefogni egy amerikai szereplővel vagy akár értékesítheti is amerikai üzletét.

Habár a UBS globálisan piacvezető, az Egyesült Államokban nem sikerült erős pozíciókat kiépítenie, a Morgan Stanley és a Citigroup összefogása pedig még nehezebbé teszi helyzetét, miközben a márkanév elismertségét egy kellemetlen adócsalási vizsgálat is rombolja az amerikai ügyfelek szemében. A UBS amerikai jelenlétét a Paine Webber nevű brókercég 2000-es megvásárlása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés