Előfizetői tartalom

OTP: 60 milliárd forinttal csökkent a 2008-as eredmény

Portfolio
Visszamenőleg több mint 60 milliárd forinttal csökkentette az OTP Bank 2008-as IFRS szerinti konszolidált profitját. A 2008-as rendkívüli tételeket is tartalmazó eredmény 302,8 milliárd forint helyett 240,5 milliárd forint lett. Fontos kiemelni, hogy az OTP sohase ezt az OTP Garancia értékesítését és a goodwill leírásokat is tartalmazó számot hangsúlyozta, hanem a rendkívüli tételektől tisztított 219 milliárdos értéket hangsúlyozta, így ennek a csökkenésnek nem kell hatással lennie a befektetői megítélésre.

A több mint 60 milliárd forintos különbség döntő része a lényegesen nagyobb goodwill leírásoknak volt betudható. Mint ismeretes a bank eredetileg 35,8 milliárd forintos goodwill leírást jelentett be az ukrán és szerb leánybankkal kapcsolatban, amely most 58 milliárddal nőtt az auditori álláspont következtében. Mint ismeretes már a leírás bejelentésekor is sokan feltették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés