Előfizetői tartalom

Hitel helyett bérlet? - Amit a kancelláriaminiszter javasol

Portfolio
A lakáshitelesek törlesztési nehézségeinek megoldásánál van olyan elképzelés, hogy akár bérleti konstrukcióval is kiválthatnák a hitelszerződéseket. Erről Molnár Csaba kancelláriaminiszter nyilatkozott az MTI-nek hétfőn, egyúttal felidézte, mi mindent tett eddig a kormány a hitellel rendelkezők terheinek enyhítése érdekében.

Mint mondta, a kormány a hazai bankpiac szereplőivel és a szabályozó hatósággal közösen egy olyan modell megalkotásán dolgozik, amely biztosítja, hogy a lehető legtöbb hiteltörlesztési zavarral küzdő család a saját otthonában maradhasson. Akár annak árán is, hogy a hitelszerződéseket bérleti konstrukcióval váltják ki - tette hozzá. A kormány jelenlegi becslései szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés