Előfizetői tartalom

Ilyet se láttunk még: százmilliárdok tűnnek el a lízingpiacról

Portfolio
Ha rangsort állítanánk fel a magyar gazdaság, azon belül is a pénzügyi szféra egyes szegmensei között az alapján, mekkora mértékben érinti őket válság, a lízingpiac előkelő helyet foglalna el. Az ágazat tavaly év végén elkezdődött zsugorodása immár megállíthatatlannak tűnik: az idei év első negyedévében közel 60 százalékot esett vissza a szektor. Kivérezteti-e vajon a válság a lízingpiacot? Van-e pánikhangulat a piac szereplői között, és mit tehet a szakmai érdekképviselet ebben az igen nehéz időszakban? A Portfolio.hu többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ.

Hatalmas zuhanás Az első jelentős visszaesést a tavalyi év utolsó negyedéve mutatta: ekkor 27%-ot zsugorodott a piac. Ez az adat azonban immár eltörpül a legújabb fejlemények mellett, ugyanis 2008 első negyedévéhez képest mára a piac csaknem 60%-a tűnt el (a finanszírozott érték 58.4, a szerződések száma pedig 59.6%-kal esett), s a lízingfinanszírozás egy év alatt 133...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés