Előfizetői tartalom

Soros György: "nem vagyok többé spekuláns"

Portfolio
Túljutott a világgazdaság a válság nehezén, s rövidesen elindulhat a kilábalás - nyilatkozta Soros György a német Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. Az interjúban azt is elmondta, ő ugyan már nem spekuláns, de úgy látja, a dollár nem nagyon fog tovább gyengülni az euróhoz képest, az eurózóna ugyanis - erősségei ellenére - olyan nehézségekkel küszködik, melyeken csak egységes európai állampapír-kibocsátással tudna túljutni.

Kapcsolódó cikkünk2009.05.11 12:30 Egyre csak nő a kockázati étvágy - mi lesz veled dollár?A magyar származású üzletember szerint Ázsiában, ezen belül Kínában kezdődhet meg elsőként a kilábalás, s mivel Kína fokozatosan átveszi a vezetést az Egyesült Államoktól gazdasági szuperhatalomként, a gazdasági növekedés motorjaként, az ázsiai ország a politikai színtéren...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés