Előfizetői tartalom

A válság virágai - Bankok, hol egy Németország süllyed el

Portfolio
Már eddig is tudtuk, hogy gigantikus összegeket költenek az európai államok bankmentésre, ám az EU Gazdasági és Pénzügyi Bizottságának legújabb, erről szóló dokumentuma azt mutatja, a teljes egyévi német GDP-t és a magyar GDP huszonnégyszeresét is meghaladta már az EU-s tagállamok (és így az Európai Bizottság) által elfogadott bankmentő csomagok teljes összege, és immár 3,770 milliárd euróra rúg. Ez az adat több mint másfélszerese az Európai Bizottság által jelentett februári értéknek.

Kapcsolódó cikkünk2009.04.16 13:30Soha nem látott összegeket ígér a bankoknak EurópaNem meglepetés, hogy az élen az Egyesült Királyság jár a maga 781.2 milliárd eurónyi fontjával, a második viszont az a viszonylag kis méretű Dánia, melynek 140 bankjából 13-at mentett ki az állam vagy egy másik pénzintézet, s a kormány 593.9 milliárd eurónyi összeget irányzott elő ott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés