Előfizetői tartalom

Csak a sötétben tapogatóznak a gazdagok bankárai

Somi András
Rég nem látott gondokkal küszködnek a leggazdagabb magánügyfeleket kiszolgáló privátbankok és pénzügyi tanácsadók, az ügyfelek bizalma alapvetően rendült meg a szektorban, a piaci veszteségek mellett ezért még jelentős tőkekivonás is sújtja a szolgáltatók egy részét, a bevételek visszaesését pedig erőltetett költségcsökkentéssel kell ellensúlyozniuk. A legfrissebb World Wealth Report tanulsága szerint ugyanakkor a tanácsadók alaposan el vannak tévedve az ügyfeleik fő motivációit és szempontjait illetően, és máshol keresik a megoldást, mint amire az ügyfelek igényei irányulnak. Így pedig nehéz lesz kimászni a gödörből.

Elviszik a pénzt az ügyfelek. Milliószor elpuffogtatott frázis a privátbanki szektorban, hogy a válság megrendítette az ügyfelek szolgáltatókba vetett bizalmát, aminek helyreállítása kulcsfontosságú az évszázados múltra visszatekintő üzlet újraélesztésének érdekében. Az viszont megdöbbentő, hogy világ privátbankjai és tanácsadói mennyire el vannak tévedve, szinte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés