Előfizetői tartalom

Öt év teljesítménye veszett el a világ bankjainál

Portfolio
A világ pénzügyi szektora túl van a nehezén, legalábbis erre utal a bankok piaci kapitalizációjának alakulása. A Boston Consulting Group (BCG) éves tanulmánya februárban még azt mutatta, hogy a tavalyi év tragikusan alakult, hisz a 2003-as szint alá csökkent a bankok piaci értéke a világban. Kína ekkor az élre ugrott, de lássuk, mit mutatnak az idei év első félévének számai!

Kapcsolódó cikkünk2009.02.19 11:17 Új korszak küszöbén a bankszektorIdén ezer milliárd dollár ugyan a növekmény, de még mindig a 2004-es szint alatt tartózkodik az iparág.A világ bankjainak piaci kapitalizációja mintegy 5,000 milliárd dollár, ami messze elmarad a 8,600 milliárdos 2007. júniusi szinttől, de már jelentősen meghaladja a 2009. februári mélypontot, amikor a részvénypiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés