Előfizetői tartalom

Orbán Viktor bemutatta a mentőcsomagot

Ötpontos megállapodás jött létre a magyar kormány és a Bankszövetség között - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, aki Patai Mihállyal, a Magyar Bankszövetség elnökével és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel az Országházban ismertette az egyezség részleteit. A frankhitelesek esetében 180, az euróhiteleseknél 250, a jenhiteleseknél 200 forintos védőárfolyam jön, október 1-jéig pedig csak a 30 millió forint feletti ingatlanokat árverezik el. Ezt követően az olcsóbb lakásokra negyedévent 2%-os, majd az egyes években fokozatosan növekvő (2012: 3%, 2013: 4%, 2014: 5%) kvóta jön. A bankadót érintő kérdésekben nem született egyezség, euró alapú jelzáloghitelt pedig csak a nagyon jól kereső eurójövedelműek kaphatnak.
13:30 Rendkívül sok lakáshiteles számára jelenthet segítséget a kormány és a Bankszövetség közötti megállapodás - mondta Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke, örömét fejezve ki, hogy sikerült közös nevezőt találni a kormány és a bankok között. Mint mondta, a konzultációk nem érnek véget, bíznak a további sikeres együttműködésben. Védőárfolyam ...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái