Előfizetői tartalom

Óriási elbocsátás: 800 dolgozót meneszt a Dunaferr (2.)

Portfolio
Csoportos létszámleépítést tervez az ISD Dunaferr Zrt., melynek során 800 munkavállaló távozhat a vasműtől. A leépítés keretében a társaság december 1-jétől bezárja az 1949-ben alapított Lőrinci Hengerművet, ami 256 munkahely megszüntetését jelenti - tudta meg a Dunaújvárosi Hírlap. A Dunaferr tavalyi konszolidált éves beszámolója szerint a társaságnak 7000 munkavállalója volt, vagyis a mostani leépítés a teljes állomány több mint 10%-át érinti.

800 munkahely szűnik meg A napilap értesülései szerint csoportos létszámleépítés tervezetét két héttel ezelőtt kapták meg véleményezésre a Dunaferrnél működő szakszervezetek és üzemi tanácsok. Ennek keretében a dunaújvárosi társaság - a tulajdonosi elvárásoknak történő megfelelés érdekében - bizonyos szolgáltatások és tevékenységek kiszervezését tervezi....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés