Előfizetői tartalom

Magyarország a bankunióban: még sok a nyitott kérdés

Portfolio
Helyes irány, hogy a bankmentéseket piaci forrásokból finanszírozzuk, de az állam és a bankrendszer ezer szállal kapcsolódik egymáshoz, így a bankunióra vonatkozó jelenlegi javaslatok valószínűleg nem a végső megoldást jelentik - mondta Szász Károly az OBA pénteki konferenciáján. Király Júlia szerint a bankunió sokkal több problémát old meg, mint ahány kérdést nyitva hagy.

Korábbi cikkeink a konferenciáról:Kapcsolódó cikkünk2012.11.23Farkas Ádám: túl nagyra nőttek az európai bankok2012.11.23Mi történik, ha csődbe megy egy bank?Szász Károly: hatékonyan felügyel a PSZÁF A beavatkozási, megelőzési funkciókat illetően nincs lemaradása a magyar pénzügyi szektornak, hiszen ezt a hatáskört ellátja Magyarországon a PSZÁF. A bankmentés (bail-in)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés