Előfizetői tartalom

Mi történik, ha csődbe megy egy bank?

Portfolio
Értékes tapasztalatokkal szolgálhatnak a külföldi példák a magyar betétbiztosítási és bankszanálási szabályozás reformja, illetve megalkotása számára - derült ki az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) pénteki konferenciáján, ahol többek között a fejlett amerikai gyakorlatról és a most kifejlődő lengyel szabályozásról is szó esett. Mindkét országban fontosnak tartják a bajba kerülő bankok rendezett szanálását.

Magyar betétbiztosítás: a megelőzés nálunk is olcsóbb lenne Bár az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) rendkívül gyorsan és kifogástalanul képes volt kártalanítani a betéteseket az utóbbi időben, amikor erre szükség volt, ez az utólagos kártalanítás jóval drágább, mint a megelőzés. Egy megelőző rendszer hazai megvalósításában a nemzetközi példák segíthetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés