Előfizetői tartalom

Nincs megállás - Tovább ütik a feltörekvő piacokat

Portfolio
A szerdán zárult hét során a feltörekvő piaci részvényalapok esetében ismét tőkekivonás volt tapasztalható. Összesen 1,51 milliárd dollárnyi tőke távozott az egyes régiókból, szemben az előző heti 1,32 milliárd dolláros tőkekivonással. Ami pozitívumként említhető, hogy az előző héthez hasonlóan most sem az összes alapkategóriából vontak ki tőkét, ugyanis a latin-amerikai régióba 4 hét után ismét friss pénzek érkeztek. Az idei évben jó formában lévő ázsiai alapkategória esetében tavaly szeptember óta nem látott tőkekivonás következett be. Sajnos a hazánkat is magába foglaló CEEMEA régió is gyengén teljesített, sorozatban a nyolcadik hete távozott pénz ebből az alapkategóriából.

A feltörekvő piaci részvényalapok esetében a szerdán zárult hét során ismét tőkekiáramlás volt tapasztalható, ez sorozatban a harmadik olyan hét volt, amikor tőkét vontak ki a befektetők. Ráadásul a múlt hetinél nagyobb volt a tőkekiáramlás mértéke, ami további aggodalomra adhat okot, összesen 1,51 milliárd vontak ki a feltörekvő alapokból, szemben az előző heti 1,32...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés