Előfizetői tartalom

A fekete kontinens tartogat még meglepetéseket

Portfolio
Néhány hónappal ezelőtt indított egy zártkörű Afrika alapot az Equilor Alapkezelő, most elérkezettnek látták az időt, hogy nyilvánossá tegyék. A mai napon tartott sajtóeseményen elhangzottak szerint komoly növekedési lehetőséget látnak a fekete kontinensen, az alacsony adósságállomány, valamint a demográfiai hosszabb távon kihozza a régió előnyét. Az alap jelenleg többségében részvényeket tartalmaz, a két legnagyobb kitettséget tőzsdén kereskedett alapok alkotják. Minderre azért van szükség, mert nehezen lehet elérni a részvénypiacot közvetlenül, olyan társaságokat érdemes keresni, amelyek globálisak, de Afrikában is jelen vannak.

Az alapkezelő a legfiatalabb a magyar piacon, 2012 augusztusában kezdtük meg a tevékenységünket, 4 nyilvános alapunk van (2 abszolút hozam, likviditási, kötvény). Az elmúlt időszakban összességében 3 milliárd forintnyi friss pénz folyt be az alapokba, ami véleményünk szerint mutatja az ügyfelek alapok iránti megnövekedett érdeklődését. Tavaly év végén indult egy zártkörű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés