Előfizetői tartalom

A betéti kamatok esése felértékelte a kötvényeket

Portfolio
A magyar gazdaság növekedési kilátásai nem jók, a lakosság megtakarítási hajlandósága viszont magas, akik meg tudnak takarítani, azok pedig egyre inkább alternatívákat keresnek a betétek kamatainak csökkenésével párhuzamosan. Az MKB Bank régóta hirdet meg kötvény-kibocsátási programokat, 2013-ban sincs ez másként, az ügyfeleknél a hagyományos és strukturált kötvények is népszerűek, főként azért, mert a betéti kamatok már nem elégítik ki a befektetők várakozásait. Igaz a lakossági állampapírok komoly versenyhelyzetet teremtettek az utóbbi hónapokban, azonban a jegybanki kamatcsökkentések miatt itt is csökkenés látható, a forrás elszívó hatás tehát annyira erősen már nem jelentkezik. A kilátásokat illetően az MKB Bank szakértője elmondta, hogy sem a deviza-, sem a kötvénypiacon nem számít nagyobb kilengésekre.

Tavaly jelentős sávban mozgott a forint, körülbelül 30 forintos különbségeket is láthattunk az euróval szembeni árfolyam esetében. Alapvetően 310 alatti árfolyamokról beszélhettünk, sőt volt olyan nap az év második felében, amikor 280 alá is benézett az árfolyam. Ebben az évben hasonló mozgásokra számítunk, ez a sáv meg fog maradni, talán annyi változással, hogy 5-7...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés