Előfizetői tartalom

Soha nem volt még ilyen - Zsákolják az ETF-eket

Portfolio
Új csúcsra emelkedett a tőzsdén kereskedett alapokban kezelt vagyon, a teljes alapkategória már globálisan 2090 milliárd dollárt kezel, csak az első negyedévben 73,4 milliárddal nőtt a vagyon. A rekord mértékű tőkebeáramlás alapvetően a részvényalapoknak volt köszönhető, azon belül is a fejlett piaci alapok voltak keresettek. Az ETFGI szerint Észak-Amerika vitte a pálmát, a feltörekvő piaci ETF-ekből jelentős, 5 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki csak márciusban, ami jól mutatja a befektetői preferenciákat - írja a Pensions & Investments.

Az ETFGI friss elemzése szerint a tőzsdén kereskedett alapokba és egyéb termékekbe az első negyedévében 73,4 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett, amellyel a kezelt vagyon globálisan már meghaladta a 2000 milliárd dollárt, vagyis rekord szintre emelkedett. December vége óta 7,3%-kal nőtt a kezelt vagyon, ilyen hatalmas tőkebeáramlásra még sosem volt példa. Az ETF piac dinamikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés