Előfizetői tartalom

Viszlát, svájci banktitok!

Portfolio
Fontos lépést tett Svájc annak érdekében, hogy közelebb kerüljön az Egyesült Államokkal folytatott adóelkerülésről szóló vita lezárásához. Az eddig érinthetetlennek tartott banktitokkal kapcsolatos szabályok megváltoztatásával lehetőség nyílna arra, hogy a svájci bankok egyedi megállapodásokat kössenek az USA-val az adóelkerülés megakadályozása érdekében - írja a Financial Times. A bankok így információkat adhatnak ki ügyfeleikről és alkalmazottaikról az USA-ban, a személyazonosságukat azonban nem oszthatják meg a hatóságokkal.

Amióta a legnagyobb svájci bank, a UBS 2009-ben bevallotta, hogy több ezer amerikai ügyfelének segített az adóelkerülésben, az Egyesült Államok hatóságai más svájci bankoknál (Credit Suisse, Julius Baer) is vizsgálatokat indítottak a hasonló esetek felderítésére. Eddig a banktitokról szóló jogszabályok megtiltották a svájci bankoknak, hogy tevékenységükről bármilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés