Előfizetői tartalom

Új vezető az OTP Alapkezelőnél

Portfolio
Komoly változás áll be az OTP Alapkezelő vezetésében, Hamecz István vezérigazgató távozott a cég éléről, június 1-től Köves Benedek vette át az irányítást az alapkezelőnél. A fő ok a váltás mellett, hogy Hamecz István az OTP orosz és ukrán leánybankjainál kap fontos feladatot, azonban az alapkezelőnél még az igazgatóságban elnöki pozíciót betölt, így a cég stratégiájának kialakításában meghatározó szereppel bír. Köves Benedek a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy alapvető változás nem lesz a stratégiában, a jövőben a legnagyobb kihívás számukra, hogy az alacsony hazai kamatkörnyezetben milyen válaszokat találjanak a befektetők kérdéseire. A befektetési alapok számára a környezet most támogató, azonban hónapok múlva elkezdődhet a befektetési alapokon belül is egy átcsoportosítás a kockázatosabb eszközök irányába, így vegyes- és abszolút hozamú alapok irányába.

Az OTP Alapkezelő vezetésében változás történik, a legfőbb hír, hogy Hamecz István az elnök-vezérigazgatói pozícióból távozik, a formális átadás már pénteken megtörtént, az új vezető Köves Benedek, aki már több mint 10 éves vezérigazgató-helyettesi tapasztalatot szerzett. Hamecz István elmondta, hogy közel 6 éve azért érkezett az OTP Alapkezelőhöz, hogy a teljesítményeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés