Előfizetői tartalom

Sokaknak fog fájni a bejelentett durva adóemelés

Portfolio
A lakosság, illetve a vállalati szektor fizetheti meg a tranzakciós illeték és a vállalati telekomadó Varga Mihály által ma bejelentett megemelésének döntő részét. Az intézkedéseknek ugyanakkor pozitív hatásuk is lehet: hozzájárulhatnak a készpénzhasználat visszaszorításához. A bankok (köztük az OTP) adóterhelése így is jó néhány milliárd forinttal megemelkedhet, a telekom cégek (köztük az MTel) esetében pedig forgalomcsökkenéssel járhat a változás. A pénzügyi szektor számára a kamatadó kvázi megemelése hideg zuhanyként hathat, a bankbetétek még kevésbé vonzóak lesznek. A bányajáradék megemelése szinte már csak hab a tortán.

Kapcsolódó cikkünk2013.06.17Amiről nem beszélt Varga: új banki különadó jön!A bejelentés Ami a fontosabb intézkedéseket illeti, Varga Mihály hétfőn dióhéjban az alábbiakat jelentette be: - A készpénzfizetések tranzakciós illetéke 3 ezrelékről 6 ezrelékre emelkedik, megszűnik a felső korlát - A számlák közti utalásé 2 ezrelékről 3 ezrelékre emelkedik - A...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái