Előfizetői tartalom

Barclays: Magyarország sérülékeny, kevesebbet ér az OTP

Portfolio
A Barclays véleménye szerint Magyarország az egyik legsérülékenyebb ország Kelet-Közép-Európában, az állampapírok hozamának elszállása pedig az OTP üzletmenetére és árazására is negatívan hathat. Részben erre hivatkozva csökkentette az elemzőház az OTP-re vonatkozó profitvárakozását és célárát, ajánlásuk továbbra is alulsúlyozás.

Az elemzőház véleménye szerint Kelet-Közép-Európában a legsérülékenyebb ország, mivel a magyar állampapírok nagy része külföldi kézben van, ezért a külföldiek eladásai nyomán a hozamok meredeken emelkedhetnek, ami az OTP értékelésére is negatívan hat. Ezen felül az OTP szempontjából az is negatív, hogy amennyiben a kötvényhozamok emelkednek, a betéti hozamok is hasonló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés