Előfizetői tartalom

A pénzcsapok elzárása az élénkülő jelzálogpiacot is bezúzhatja Amerikában

Portfolio
A Wall Street-i bankok idén rendkívül nagy értékben bocsátottak ki értékpapírba csomagolt, kereskedelmi ingatlanokhoz köthető jelzáloghiteleket, azonban a hozamelvárások emelkedése rosszul érintheti a bankokat és a hitelfelvevőket is. Pedig becslések szerint 7,5 milliárd dollár értékű jelzáloghitelt adnának el a bankok a következő két hónapban - írja a Bloomberg.

A Bloomberg adatai szerint a befektetők 1,03 százalékponttal magasabb hozamot követelnek meg a benchmark kamatlábhoz képest az új értékpapírosított kereskedelmi jelzáloghitelek megvételéért. Az értékpapírok mögött plázák, felhőkarcolók, hotelek és apartmanok hitelei állnak. A jelenlegi prémium a februári 72 bázispontnál is jóval magasabb. A kereskedelmi jelzáloghitel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés