Előfizetői tartalom

Csányinak maradt még bőven OTP-részvénye

Portfolio
Lavinát indított el a mai bejelentés, hogy az OTP-vezér 7,8 milliárd forint értékben adott el tegnap OTP-részvényeket. A részvények árfolyama közel 15 százalékos mínuszba esett a hírre, amely mögött sok féle összeesküvés elméletet gyártottak már, egyre kevesebben vannak, akik szerint valóban elsősorban az agrár- és élelmiszeripari beruházások finanszírozására csoportosítják át a július 18-án értékesített OTP Bank részvényekből származó bevételt. Az alábbiakban annak jártunk utána, mekkora részesedése maradt a tranzakciót követően az OTP első emberének.

Maradt még részvénye a bankvezérnek Csányi Sándor tegnap nagy tételben kezdte adni az OTP részvényeket, összesen közel 1,7 millió darab részvényt borított a piacra, ez közel 7,8 milliárd forintnak felel meg. Bár a közvetlen tulajdonában lévő részvények darabszáma 10 ezerre csökkent, közvetetten még jócskán maradhatott részvény az OTP elnök-vezérigazgatójánál...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái