Előfizetői tartalom

Óriási zuhanás az indiai kötvénypiacon

Portfolio
Júliusban az indiai 10 éves referenciahozam 80 bázisponttal emelkedett, mindennek hatására a helyi kötvényalapok is szenvedtek, a hónap során 6,5%-os veszteséget könyvelhetett el a szektor. Korábban a befektetők azért szálltak be nagyobb tételekben a kötvényalapokba, mert arra számítottak, hogy komolyabb kamatcsökkentés indulhat el, ez viszont a rúpia második negyedévben megfigyelhető leértékelődése miatt elmaradt. A jelenlegi helyzetben az alapkezelők azt sem tartják kizártnak, hogy a kötelező tartalékrátát meg kell emelni, ami további nyomást helyez a szektorra - írja az Economic Times.

Az indiai kötvényalapok számára a július tragikusan sikerült, a Value Research adatai alapján a kötvényalapok vesztesége 6,5% volt, ami négy év óta a legrosszabb teljesítménynek számít a szektorban. A kötvényalapok számára az indiai nemzeti bank döntései bizonyultak a legrosszabbnak, a bank ugyanis a rúpia dollárral szembeni leértékelődésétől tartva olyan intézkedéseket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés