Előfizetői tartalom

Nomura: a magyar bankok belátható időn belül nem érnek el profitot

Portfolio
Patai Mihály keddi bejelentéséből kiderül, hogy a bankok akár jelentős veszteségeket is vállalnának a formálódó devizahiteles csomag keretében, azonban továbbra is sok a nyitott kérdés, értékelte a devizahitelek rendezésével kapcsolatos mai bejelentést Peter Attard Montalto, a Nomura fejlődő piaci stratégája. Véleménye szerint az azonban nem számíthatunk másra, mint hogy magyarországi bankok belátható időn belül nem lesznek képesek profitábilisan működni.

Mi derült ki ma? Patai Mihály keddi bejelentéséből több dolog is kiderült: egyrészt a csomag jelentős törlesztőrészlet-csökkenést okoz az adósoknak, másrészt több százmilliárd forintos, több évre elosztott költségének döntő részét a bankok állják, és a megoldások a forintosítás, a kamattámogatás és az árfolyamgát kombinációját alkalmazzák. A hvg.hu információi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés