Előfizetői tartalom

Két alapkezelő is bevásárolt a Verizon kötvényekből

Portfolio
A Verizon óriásfelvásárlását részben kötvénykibocsátással fedezi, a napokban összességében 49 milliárd dollárnyi papírt értékesítettek. Az óriási mennyiségre szokatlanul nagy kínálat érkezett, különösen az alapkezelői oldalról volt nagy a kereslet. Érdekesség, hogy a 10 legnagyobb vásárló a papírok 50%-át vitte el, míg az Apple korábbi kibocsátásánál ez az érték 25% volt. Az alapkezelők közül is kiemelkedett a Pimco és a Blackrock, amely 13 milliárd dollárért vett kötvényeket. Szakértők szerint nagyon ritkán fordul elő, hogy egyes szereplők ennyire nagy vételi érdeklődést mutassanak - írja a Wall Street Journal.

A Verizon Communications napokkal ezelőtt jelentette be, hogy a 130 milliárd dolláros óriásfelvásárlás finanszírozását részben kötvénykibocsátással oldja meg, összességében 49 milliárd dollár értékben adtak el Verizon kötvényeket a befektetőknek. Piaci információk szerint a nem mindennapi tranzakció azért is különleges volt, mert két alapkezelő szokatlanul nagy összegben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés