Előfizetői tartalom

Patai: természetes kiválasztódás indul a bankszektorban

MTI
Az európai és nemzeti szabályok változása, valamint a magyar országkockázat romlása miatt megszűnik a nagy bankok magyar leányvállalatai által eddig igénybe vett likviditásimport, így drasztikusan csökken a gazdaság hitelellátottsága - mondta a Magyar Bankszövetség elnöke a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által rendezett biztosításszakmai konferencián, hétfőn Siófokon.

A magyar gazdaságban lévő hitelállomány reálértéken ma csak 30 százaléka a 2008-as szintnek, a nem fizető adósok aránya viszont éppen duplája a szerb, román és szlovák rátának. Ez a jelenség csak az utóbbi három évre áll, korábban mindig fordított volt az arány. Ennek nyilván politikai oka is van - mondta Patai Mihály, jelezve ugyanakkor: a magyar bankszektor tőkemegfelelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés