FONTOS Beütött a víruspánik: a magyarok hátat fordítottak kedvenc befektetéseinek
 
Előfizetői tartalom

Bankok és devizahitelesek: nagy nap a holnapi

Portfolio
A korábbi szint többszörösére ugrott 2011 őszén a lakossági jelzáloghitel-kereslet Magyarországon az akkor elinduló kedvezményes végtörlesztési lehetőség hatására. A banki hitelkínálat szűkössége miatt azonban a végtörlesztések közel egyharmadát fedezték csak hitelből az ügyfelek. A bankok a hitelek elérhetőségének korlátozása mellett kamatemelésekkel állták a rohamot, amit a forrásszerzés drágulása is indokolt. A Gazdasági Versenyhivatal azonban versenykorlátozás gyanújával eljárást indított az ügyben, amelynek eredménye holnap kiderülhet.
Holnap 9 órakor "a GVH és az OTP Bank Nyrt. és társai között gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalma ügyében versenytanácsi tárgyalás lesz" - olvasható a GVH honlapján. Az ügy, amelyről tárgyalni fog a tanács, 2011 őszére nyúlik vissza, amikor többek között Rogán Antal fideszes képviselő jelezte (feltételezhetően ő volt a bejelentő): összejátszást gyanít...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái