Előfizetői tartalom

A piacot túlszárnyalva növekedett a magyar Uniqa

Portfolio
Az Uniqa csoport és magyarországi leányvállalata is eredményes félévet zárt. A biztosítókat érzékenyen érintő árvízkárok ellenére is 196,6 millió eurós szokásos eredményt ért el a csoport, az adózás és kisebbségi érdekeltségek utáni eredménye pedig 150,6 millió euró lett. A csoport díjbevétele 3608 millió euróra emelkedett. A magyar leányvállalat idén várhatóan nyereséges lesz, de a szektorra kivetett biztosítási adó felfalja a profit nagy részét - modta el Othmar Michl, az Uniqa Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója a félévi eredményekről tartott sajtótájékoztatón.

Az Uniqa csoport az árvízkárokból fakadó 30 millió eurós nettó terhelés ellenére növelni tudta szokásos vállalkozási eredményét, amely így 196,6 millió euró lett a tavalyi 106,5 millió euróhoz képest. Az adózás és kisebbségi érdekeltségek utáni konszerneredmény 150,6 millió euró lett (ami 162,7 százalékos növekedésnek felel meg éves alapon). A károk és költségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés