Előfizetői tartalom

Reagált az NGM az EKB véleményére a PSZÁF beolvasztásával kapcsolatban

Portfolio
Két véleményben kommentálta az Európai Központi Bank a PSZÁF és az MNB integrációját: egyiket július 26-án, a másikat október 7-én hozta nyilvánosságra. A Portfolio.hu érdeklődésére küldött tájékoztatásában a Nemzetgazdasági Minisztérium felhívja a figyelmet: előbbit az új MNB-törvény zárószavazása előtt figyelembe vette a magyar szabályozás, utóbbinak pedig most zajlik a szakmai áttekintése. Bár az EKB több megállapítását elfogadták a végül elfogadott jegybanktörvényben, az NGM a válaszában nem zárja ki, hogy "esetleges szabályozási korrekció" szükségessé válik majd.

Mi a Nemzetgazdasági Minisztérium álláspontja az EKB október 7-ei keltezésű véleményéről, illetve vannak-e olyan pontok, amelyekben szerinte az EKB véleménye már meghaladottá vált? - tettük fel a kérdést a minisztériumnak. Az EKB legutóbbi véleményét korábbi cikkünkben ismertettük, most pedig az NGM-től az alábbi választ kaptuk: "Az Európai Központi Bank 2013. október...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés